Close Menu
  • Aktualności z kraju
  • Wiadomości ze świata
  • Motoryzacja
  • Aktualności z kraju
  • Wiadomości ze świata
  • Motoryzacja
Facebook X (Twitter)
Facebook X (Twitter)
News na dziś.pl – Aktualne wiadomości z Polski i świataNews na dziś.pl – Aktualne wiadomości z Polski i świata
  • Aktualności z kraju
  • Wiadomości ze świata
  • Motoryzacja
News na dziś.pl – Aktualne wiadomości z Polski i świataNews na dziś.pl – Aktualne wiadomości z Polski i świata
Aktualności z kraju

Szlachetne smaki Bożego Narodzenia: przepisy Michała Korkosza

Damian Pośpiech2024-12-21
Facebook Twitter Email Telegram Copy Link WhatsApp
GOOGLE NEWS
Google News
Pieniadze26

Świąteczne menu bez polskiej zupy, czyli barszczu czerwonego z uszkami, to nie jest prawdziwe święta. Dla wielu z nas, ta potrawa jest nieodzownym elementem stołu wigilijnego. A jak ją przygotować, aby była naprawdę fenomenalna? Michał Korkosz, najpopularniejszy bloger kulinarny w Polsce, udostępnił nam swoje tajemnice kulinarne.

Polska zupa, czyli barszcz czerwony z uszkami

Według Michała Korkosza, szlachetny barszcz czerwony z uszkami to połączenie trzech podstawowych rzeczy: wywaru grzybowego, szlachetnego warzywnego i rubinowego, zakwasu buraczanego. Dzięki temu, zupa wychodzi wielowymiarowa, umamiczna, słodko-kwaśna i fenomenalna. Jak przygotować tę zupę? Michał Korkosz poleca łączyć trzy podstawowe składniki, aby uzyskać idealny smak.

Pierogi z kapustą kiszoną i grzybami

Drugą ulubioną potrawą świąteczną Michała Korkosza są pierogi z kapustą kiszoną i grzybami. Aby uzyskać idealny smak, dodaje on trochę skórki pomarańczowej do farszu. Ciasto na uszka i pierogi musi być elastyczne, a Michał Korkosz poleca dodawać dużo oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, który ma cudowny, nęcący, orzechowy zapach.

Sałatka jarzynowa, czyliMagia Bożego Narodzenia

Sałatka jarzynowa to jedna z najpopularniejszych potraw świątecznych, ale jej przygotowanie może być źródłem kontrowersji. Czy warzywa do sałatki powinny być gotowane w rosole? Według Michała Korkosza, absolutnie nie. Warzywa gotowane w dobrym rosole będą rozgotowane na śmierć. Aby uzyskać idealny smak, należy je upiec, tak jak proponuje Michał Korkosz. Wtedy będą umamiczne, wysmakowane i zachowają całą swoją dobroć.

Statystyki dotyczące świąt Bożego Narodzenia w Polsce

Według danych GUS, w 2020 roku Polacy wydali na święta Bożego Narodzenia około 24,6 miliarda złotych. Najwięcej pieniędzy wydano na żywność, alkohol i inne napoje. Święta Bożego Narodzenia to czas, kiedy Polacy szczególnie dbają o tradycję i kulinarne przyjemności.

Wartość dodana: przepisy Michała Korkosza

Michał Korkosz to młody, bardzo popularny bloger kulinarny, który zdobył serca wielu Polaków swoimi przepisami i kulinarnej pasją. Jego książki kucharskie są nagradzane, a jego kulinarne show „MasterChef Nastolatki” jest najpopularniejszym programem kulinarznym w TVN. Dzięki jego przepisom, możemy z przyjemnością przygotować swoje świąteczne menu i cieszyć się z tradycyjnych smaków.

Share. Facebook Twitter Email WhatsApp Copy Link

Komentarze są zamknięte.

OSTATNIE WPISY

Biały dym nad Watykanem. Wybrano nowego Papieża. Kto nim został?

Wiadomo kim była ofiara na Uniwersytecie Warszawskim. 53-letnia kobieta, matka trojga dzieci

Afera mieszkaniowa. Minister Sprawiedliwości Adam Bodnar miał zataić posiadanie mieszkania

Facebook X (Twitter) RSS
  • Aktualności 
  • Wiadomości ze świata
  • Motoryzacja
  • Sport
  • O nas
  • Kontakt
  • Polityka Prywatności
  • Mapa strony
  • Regulamin

Wszystkie prawa zastrzeżone © 2021 - 2025 Newsnadzis.pl
Wydawca i redakcja portalu: POL-MEDIA - Adres: ul. Grzybowska 9, 00-132 Warszawa

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.